Bestemmingsplan voor toekomst Heemskerkerduin

27 nov 2015 - 

De toekomst van het tuinbouwgebied Heemskerkerduin – bekend om zijn vollegrondstulpen, buitenlelies en nicheteelten – ligt voor een belangrijk deel in handen van de gemeente Heemskerk. Zij moet met een nieuw bestemmingsplan komen waarin een duidelijke keuze voor de lokale tuinbouw wordt gemaakt.

Dat is een van de conclusies uit de ’Tuinbouwvisie Heemskerkerduin en Noorddorp’ die LTO Noord Heemskerk e.o. onlangs door adviesbureau Agrimaco heeft laten opstellen.

Voor de tuinders in Heemskerkerduin liggen er volgens de visie voldoende kansen om het gebied steviger op de kaart te zetten. Zo kunnen de bedrijven met exclusieve producten inspelen op nichemarkten, kunnen ze hun gebied en producten beter profileren en liggen er uitdagingen in het beter met elkaar samenwerken.

Bedreiging
Grootste bedreiging voor het gebied is echter het verouderde bestemmingsplan. Doordat dit de nodige afwijkingsbepalingen bevat, zijn er veel mogelijkheden voor niet-tuinbouwgerelateerde activiteiten. Daardoor dreigt het gebied te verrommelen, zo wordt in de visie gewaarschuwd.
Klik hier voor het artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij nummer 13 dat op vrijdag 28 maart is verschenen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met:

Cees MoermanLees meer
Duurzame ontwikkeling; sanering en herstructurering; procesmanagement, taxateur landelijk vastgoed.
+31 (0) 626 352 848
c.moerman@agrimaco.nl