Verbruiken of doorgeven

Verbruiken of doorgeven

1 okt 2015 - 

De noodzaak van een duurzaam energiebeleid. Dit is de titel van een uitgave waaraan Teun Biemond meewerkte. De cover vermeldt: “De wereld is verslaafd aan olie. De reserves aan olie worden minder. Maar nauwelijks iemand laat er de auto voor staan of verruilt de vliegvakantie voor een fietsvakantie.

In Groningen worden de gevolgen van het leegraken van het aardgasveld voelbaar en zichtbaar. In Den Haag lijkt de politiek echter onverstoorbaar op de oude voet voort te gaan. Willen we dan echt afhankelijk worden van de grillen van de Russische tsaar?

Er is nog een probleem: we verstoken met z’n allen zoveel brandstof dat de temperatuur op aarde langzaam maar zeker toeneemt, de zeespiegel stijgt en het klimaat verandert. Dat brengt allerlei ingrijpende risico’s met zich mee.

Kortom: ons intensieve energieverbruik heeft zoveel onwenselijke gevolgen dat we er goed aan doen daarmee te stoppen en ons gedrag te veranderen. Maar het energiebeleid hinkt nog op twee gedachten. De auteurs in dit boek bepleiten daarom een stevige inzet voor energiebesparing en een krachtige bevordering van het benutten van bronnen voor hernieuwbare energie. We moeten niet langer energie verbruiken, maar doorgeven. Dan is er genoeg voor iedereen, ook voor toekomstige generaties.

ISBN 978 94 627 82280

www.debanier.nl

www.wi.sgp.nl

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met:

Teun BiemondLees meer
Strategie van organisatie en keten; businessdevelopment; duurzame energie en projectinitiator.
+31 (0) 621 573 733
t.biemond@agrimaco.nl