Food for the future zoekt menskracht

Food for the future zoekt menskracht

18 dec 2017 - 

Het Food Cluster in de regio Rotterdam bestaat uit 6.000 bedrijven waar 45.000 medewerkers actief zijn die samen 25 miljard euro omzet opleveren. Hoe hou je en krijg je dan voldoende nieuwe arbeidskrachten die ook nog eens up-to-date zijn qua kennis en vaardigheden? Dat is de vraag die het Foodcluster heeft beantwoord in een uitgebreide studie. Zoals het Rotterdammers betaamt is er gelijk een realisatie agenda aan toegevoegd met mooie onderzoeksvragen.

Een groot aantal regionale onderwijsinstellingen van MBO tot WO participeert in de transitie van het onderwijs in de Foodsector. Het onderwijs wil ondernemers en werknemers opleiden voor de nieuwe economie. Op de www.rotterdamfoodcluster.com kunt u de studie nalezen en de vele andere activiteiten zien. Er zitten vergezichten tussen, maar ook concrete vragen. Het cluster werkt aan het instellen van een platform, zodat u als ondernemer uw vragen direct kwijt kan aan een kennismakelaar die de vraag dan weer koppelt aan de juiste onderwijsinstelling. U kunt nu al meedoen door een student te adopteren en mee te nemen naar de Fruit Logistica in Berlijn in februari 2018.

Agrimaco heeft in dit samenwerkingsproject van 13 organisaties focus aangebracht, een projectanalyse gemaakt en de doelstelling geformuleerd. Met die doelstelling is een modelopzet geschreven om vraag en aanbod naar kennis en mensen die dat kunnen uitvoeren aan elkaar te koppelen. Er wordt nog gewerkt aan het instellen van een kennismakelaar.

Neem contact op met Dick Oosthoek: d.oosthoek@agrimaco.nl

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met:

Dick OosthoekLees meer
Dick Oosthoek agrimaco
Strategisch adviseur/consultant, interim management, frisdenker en projectleider
+31 (06) 22 453 420
d.oosthoek@groenkeur.nl