Klimaatneutraal varkensvlees

12 dec 2018 - 

De reductie van de broeikasgasemissie moet nog vijf keer sneller om de opwarming tot de maximaal acceptabele 1,5 oC te beperken in plaats van de desastreuze 3,2 oC als we zo door gaan.
Klimaat (met bodem en maatschappij) is hét issue van dit tijdperk. Hopelijk lukt het ons als wereld om net zo succesvol te zijn in het nemen van maatregelen als destijds met de zure regen en drijfgassen. Maar het lijkt er niet erg op; de temperatuurstijging gaat onheilspellend snel, harder dan het slechtst denkbare scenario. Daarnaast wordt geen regio ter wereld gespaard van toenemende weerscalamiteiten. Het is alle hens aan dek!

De sector die wereldwijd de meeste broeikasgassen uitstoot is de veehouderij. Als we als Nederland voorop willen lopen en van dit mondiale klimaatprobleem een economische kans willen maken, dan is het realiseren van klimaatneutraal varkensvlees (pull-keten van zaadje tot karbonaadje) een schot in de roos. Dat mes snijdt aan heel veel kanten: klimaat, kringlooplandbouw, economie, export, bodem, etc. Bijna te mooi om waar te zijn. Doet u ook mee? We werken samen met marktleiders in retail tot en met wetenschap.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met:

Teun BiemondLees meer
Strategie van organisatie en keten; businessdevelopment; duurzame energie en projectinitiator.
+31 (0) 621 573 733
t.biemond@agrimaco.nl