Voedselfabriek Almere; Bio Voedselteelt Buitenvaart

Ondernemers in Buitenvaart zien perspectief  in omschakeling naar biologische groenteteelt.  In het najaar van 2016 is nagegaan of er belangstelling is, wat de mogelijkheden zijn en wat nodig is om tot deze omschakeling te komen ( Bio Voedselteelt Buitenvaart Voedselfabriek Almere ).

Circa zes ondernemers zien kansen om met het concept verder te gaan. Efibia  http://www.efibia.nl heeft een exclusief concept van biologische groenten ontwikkeld. Dit vergt in diverse vallen omschakeling van sierteelt naar groenteteelt en biologisch telen.  In 2017 zal verder gewerkt worden aan de opzet en in het bijzonder ook de samenwerking tussen de ondernemers en andere partijen.

Het initiatief past bij het beleid van de gemeente Almere om meer voedsel in en nabij de stad te produceren, het kan tevens als voorbeeld dienen voor de Floriade 2022 in Almere.  Het tuinbouwgebied grenst tevens  aan het natuurgebied De Oostvaardersplassen. Hiermee kunnen verbindingen gelegd worden me de groeiende belangstelling voor natuur en voedsel.

Op 6 juli 2017 heeft op verzoek van de gemeente Almere een gebiedstafel plaats gevonden. In deze periode is ook de rapport Voedselfabriek opgeleverd.

rapport Voedselfabriek Buitenvaart fase II v 1.0.docx

verslag Gebiedstafel Buitenvaart


Jaartal: 2016 -2017
Status: Afgerond Project
Opdrachtgever(s): Buitenvaart Duurzaam
Gemeente Almere
Rabobank Almere
Betrokken adviseur(s):
Cees MoermanLees meer
Duurzame ontwikkeling; sanering en herstructurering; procesmanagement, taxateur landelijk vastgoed.
+31 (0) 626 352 848
c.moerman@agrimaco.nl
Dick OosthoekLees meer
Dick Oosthoek agrimaco
Strategisch adviseur/consultant, interim management, frisdenker en projectleider
+31 (06) 22 453 420
d.oosthoek@groenkeur.nl