Agrivisie “Veranderingen en transitie”

Agrivisie “Veranderingen en transitie”

18 dec 2017 - 

De Nederlandse landbouw is de efficiëntste van de wereld en de tweede exporteur van land- en tuinbouwproducten. Naast voedselflats en dergelijke als alternatief voor het huidige systeem, zien we een toenemende belangstelling voor biologische landbouw, streekproducten, stadslandbouw, andere consumptiepatronen zoals vega en de vegetarische slager. Lokale overheden zijn bezig met voedsel in de omgeving door het opstellen van food agenda’s. Er werd een ‘City deal voedsel’ tussen een aantal gemeenten gesloten. Greenports gaan meer en anders samenwerken vanuit het Beraad van Boskoop.

In november werd door grote private partijen uit de landbouw (LTO), voedselverwerkers (Unilever) en natuur besloten om in 2018 het Deltaplan Biodiversiteit op te stellen. Naast talloze verbeteringen en innovaties in de landbouw zal, zoals op energie gebied, de noodzaak tot een geheel nieuwe aanpak of transitie nodig zijn. We kunnen niet wachten op het één en het ander laten. Dus, doorgaan met wat nu verbeterd kan worden in het perspectief dat dit bijdraagt aan de grote opgave van een duurzamer landbouw- en voedsel- systeem en een vitaal platteland.

In deze nieuwsbrief leest u waar Agrimaco bijdraagt aan duurzame landbouw en waar wij samen met u in actie willen komen.

Groepsfoto 6

We wensen u goede Kerstdagen en een voorspoedig 2018.

Alette Rijnsburger, Bart Scholten, Cees Moerman, Dick Oosthoek, Roelof de Haan en Teun Biemond.

 

Onze kerstgift gaat dit jaar naar Kumi Hospital AgroPark in Uganda, www.kh-ap.org.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met:

Cees MoermanLees meer
Duurzame ontwikkeling; sanering en herstructurering; procesmanagement, taxateur landelijk vastgoed.
+31 (0) 626 352 848
c.moerman@agrimaco.nl