Verspreid liggende glastuinbouw weg met hulp van makelaar

15 jan 2013 - 

Kaag en Braassem - Een 'gebiedsmakelaar' van adviesbureau Agrimaco gaat de gemeente Kaag en Braassem helpen bij het opruimen van verspreide, kleine glastuinbouw kassencomplexen. De provincie berekent dat er in de gemeente op 3,5 hectare grond kassen staan. Het gaat vaak om glastuinderijen die niet meer worden gebruikt, of die niet meer floreren. Als honorarium trekt de gemeente 5700 euro voor de makelaar uit, geld dat afkomstig is van de provincie Zuid-Holland.

Ruimte-voor-ruimte-regeling

De provincie heeft een regeling, waarbij ondernemers in ruil voor de sloop van oude kassen of schuren elders iets nieuws mogen bouwen. Die nieuwbouw hoeft niet in dezelfde gemeente te zijn als de te slopen kas. Veel tuinders hebben belangstelling, maar toch loopt deze 'ruimte voor ruimte-regeling' niet zoals het moet. Vraag (particulieren en projectontwikkelaars die willen bouwen) en aanbod (boeren en tuinders die willen slopen) komen niet bij elkaar. De mensen leven in gescheiden groepen en kennen elkaar niet.

Adviesbureau Agrimaco uit Moerkapelle is gespecialiseerd in het saneren van verspreid liggende glastuinbouw. Het bedrijf heeft geholpen bij het saneren van "verspreid glas" in onder meer Stompwijk en Uithoorn.

Bron: Leids Dagblad, 11 januari 2013

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met:

Cees MoermanLees meer
Duurzame ontwikkeling; sanering en herstructurering; procesmanagement, taxateur landelijk vastgoed.
+31 (0) 626 352 848
c.moerman@agrimaco.nl